Десетото издание на фестивала ще се проведе на 26 и 27 юни

Юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe ще бъде по-влиятелно и мащабно от всякога, посрещайки редица полицити, евро-комисари, президенти и лидери на най-големите и иновативни компании в света, стотици инвеститори и хиляди предприемачи. 

Фестивалът ще се проведе на 26-27 юни в София, обявена от Webit и световните медии за "Дигитална столица" и ще бъде водещото събитие на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и на Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите. Организаторите Пламен и Аниела Русеви гостуваха в студиото на "Събуди се", за да разкажат какво още предстои на фестивала. 

"Стартирахме проекта преди 10 години и сме особено щастливи от факта, че световни медии наричат София дигитална столица и това е страхотно постижение за всички, които стоят зад този фестивал" - разказа Аниела Русева. 

"Над 420 ще бъдат само лекторите. Такова нещо се случва само на още 1-2 места в Европа. Регистрираните участници до момента са над 5300 и очакваме да станат над 6000. Хуманоидният робот София е само част от иновациите, които посетителите ще могат да видят. Наред с това идват и глобални лидери от над 110 държави. Черешката на тортата тази година ще бъде присъствието на над 1000 политици" - пък сподели Пламен Русев. 

"Все повече и повече хора, които участват в Webit идват в България за три дни, но след това се връщат и инвестират у нас. Идват в София, влюбват се и създават бизнес тук", разкри мисията на фестивала Аниела Русева.

В рамките на Webit.Festival ще се проведат над 10 паралелни конференции и изложения. Топ лектори от цял свят ще създадат над 60 часа конферентна програма с теми: Европа през 2030-2050, Интелигентни градове, Модерна инфраструктура, Блокчейн, кибер сигурност, Дигитално здравеопазване; Забавления и медии в 21-ви век. Ще бъдат обсъдени актуални въпроси като фалшивите новини, бъдещето на телевизията, рекламата и медиите, Общество / Култура в дигиталната ера: Регламентът GDPR, Защита на личните данни в мрежата, Цифрови умения и образование, Иновации и интегриране на съвременните технологии в здравеопазването, Жените в бизнеса и политиката - която тема ще бъде част от Пленарните Сесии, председателствани от еврокомисаря за дигитална икономика и общество, Мария Габриел.

Webit.Festival Europe се провежда под патронажа на Министър Председателя на България, Бойко Борисов и Кмета на София, Йорданка Фандъкова.

Най-добрите европейски стартиращи компании ще се представят в рамките на “Игрите за Предприемачи” на Webit. Над 300 инвеститори ще присъстват на “Инвеститорския форум” на фестивала и ще бъдат жури на състезанието за стартъпи. Една от младите компании ще си тръгне от Webit с чек за €200 000!

За повече информация за фестивала и билети посетете www.webit.bg

Основни медийни партньори са Нова ТВ и Нетинфо.