Климатичната система ви разболява, тя е шумна, скъпа и вредна за околната среда. Истина или лъжа?

"Всяко лято настивам заради климатика!", "Kлиматиците разпространяват микроби и са опасни за вашето здраве!" - твърдения като тези са чести и познати на всички. Някои от тях дори са били верни отдавна, когато климатикът е бил в ранните си години. Времената се променят и старите митове вече не важат.

Мит 1: Климатикът предизвиква лятна настинка

Невярно: Ниската температура не причинява настинка. За това са отговорни вирусите. Уверете се, че поддържате температурата на комфортни нива и климатика в добро състояние (почиствайте въздушните филтри).

Мит 2: Климатиците причиняват течения в къщата

Невярно: Много климатици Daikin имат функцията "многозоново интелигентно око", което открива хора в къщата и автоматично насочва въздушния поток далеч от тях. С всички климатици Daikin можете да избирате накъде да насочите въздушния поток.

Мит 3: Климатиците разпространяват алергени

Невярно: Технологията Flash Streamer на Daikin премахва вируси, бактерии и мухъл, при това над 1000 пъти по-бързо от нормалните системи тип "плазма". Въздухопречиствателя Ururu на Daikin също е тестван от TÜV и е сертифициран като продукт, който ефективно намалява алергените от околната среда за страдащите от алергия и астма.

Мит 4: Климатикът пречи на вашия сън

Невярно: Нашата сплит серия от има режим на тиха работа на вътрешното тяло, с изключително ниски звукови нива до 19dB(A). Така можете да спите спокойно, дори и при включен климатик.

Мит 5: Външните тела са шумни, притесняват съседите

Невярно: Повечето от нашите външни тела, имат режим на тиха работа на външното тяло, така че можете да ползвате климатика и да сте уверени, че не обезпокоявате никого.

Мит 6: Климатиците консумират много електричество

Зависи: Няколко климатика Daikin имат ефективност A +++, която понастоящем е възможно най-високият енергиен етикет. Това означава, че консумацията на енергия по време на 10-часово използване на уреда Ururu Sarara може да бъде по-малка от консумацията на енергия при едно ползване на перална машина.

Мит 7: Хладилните агенти причиняват глобалното затопляне

Частично вярно: R-410A е хладилен агент, който се използва в момента в повечето климатици е с висок потенциал за глобално затопляне (GWP). Поради тази причина Daikin реши да използва хладилен агент R-32, който има GWP една трета по-ниско от R-410A, което го прави по-благоприятен за околната среда.

Научете повече на www.daikin.bg/airconditioners 

*Платена публикация