Калин Врачански, Алекс Сърчаджиева, Ина Добрева и Станислава Николова са в главните роли на поредицата

Снимките на най-новия български сериал на NOVA – “Господин Х и морето” (с работно заглавие "Фалшив герой"), започват едновременно със старта на летния сезон във Варна. Основна локация на романтично-криминалната комедия ще бъде морската столица, която ще измести София като предпочитана снимачна площадка на родните телевизионни поредици. Емблематични за града места ще оживеят на екрана в рамките на 12 епизода в първия сезон. Проектът ще бъде реализиран от NOVA с подкрепата на Община Варна, продуцент на комедийната поредица е “DreamsIndustry“. Сериалът е част от стратегията на медийната група да подкрепя българските филми на всички платформи.

Снимки от снимачната площадка на “ГОСПОДИН Х и морето” може да видите ТУК

Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш. Главната роля е поверена на обичания български актьор – Калин Врачански. В поредицата ще се включат Алекс Сърчаджиева, Доротея Толева, Станислава Николова, Ина Добрева, Любен Кънев, Пламен Великов, Христо Пъдев, Светломир Радев и още много популярни лица от киното и малкия екран. Участието на представители от варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", сред които е Стоян Радев, ще даде възможност за телевизионна изява на още десетки талантливи артисти.

“2017 беше една изключително силна година за NOVA и за българските филми и сериали. Реализирахме три нови български сериала и нов сезон на хитовата продукция "Откраднат живот", както и шест мащабни родни кино ленти, множество уеб сериали и риалити сериал. През 2018 продължаваме да инвестираме в нови филмови проекти. Това ще подкрепи всички творчески професии в страната, свързани с киното, и ще даде на зрителите качествени български продукции, които те търсят. Щастливи сме, че положихме една стабилна основа за развитие на българските филми у нас, която и останалите медии са готови да последват", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Варна се присъединява към европейската тенденция за финансиране на мероприятия, които представят конкретни градове с цел повишаване на интереса към културния и масов туризъм, инвестициите и цялостното регионално развитие.