Кино лентата ще бъде представена в 13 български града

“Привличане” ще бъде представен на единадесетото издание на "Празник на българското кино в Рим" от 28 юни до 1 юли благодарение на Български културен институт там. Много съм щастлива, защото това е първият фестивал на филма. Искам да благодаря за подкрепата на NOVA, Национален филмов център и Жана Яковлева за реализирането на този проект”, разкри Яна Маринова при гостуването си в “На кафе”.

“Вече 105 000 души гледаха привличане, а от утре лентата тръгва на турне в страната. Стартът е във Варна и хората ще могат да го гледат от колите си. Ще има прожекции в 13 града в цялата страна. Цялата програма може да видите на avtokino.bg”, съобщи актрисата.

Българският филм “Привличане“ превзе родния бокс офис в началото на тази година, което е истинска рядкост за родна кино лента. Продукцията  на Яна Маринова и Башар Рахал отново пребори три премиерни заглавия и дори “Червената лястовица“ с Дженифър Лоурънс. В главните роли са самата Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош и Владо Пенев, като по нищо не им отстъпват и младите надежди на българското кино Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Анастасия Левордашка, Надя Керанова, Васил Илиев и Спартак Тодоров. Режисьор на филма е Мартин Макариев, оператор Иван Вацов, монтажист Никола Миленов. 

Освен с модерна визия, докосваща история, съвременен диалог и много смях, филмът може да се похвали с изключително силен саундтрак, в който участват звезди от българската, но и от международната сцена. Една от изненадите във филма е ролята на плеймейтката Николета Лозанова. 

Копродуцент на "Привличане" е Нова Броудкастинг Груп. Филмът ще се разпространява в кината у нас от “Лента”. "Привличане" е шестият за по-малко от година и половина български филм, който се реализира с подкрепата на NOVA., като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

“В момента работя по нов филмов проект, който ще е роуд муви. Ще бъде нещо като “Телма и Луис”. Това е филм за българската жена, за бягство в търсене на себе си”, разкри Яна Маринова за новия си проект.