Четирима служители на болницата са приети с еднакви диагнози

Съмнения за източване на Здравната каса от болницата в Червен бряг. Четирима служители на болничната администрация и техен роднина са били приети с една и съща диагноза и по едно и също време в лечебното заведение.

След проверка на районната каса в Плевен са открити нарушения и клиничните пътеки няма да бъдат заплатени.

Още две болници осъдиха Здравната каса

Четирима служители от администрацията на болницата постъпват за лечение в средата на май с еднакви оплаквания -  болки в корема. Те са били приети с диагноза жлъчна дискенизия. Проверка на здравната каса показала, че по това време пациентите били в болничните стаи, но по-късно са открити нарушения. Пътеката, по която са лежали те, е 1100 лева на пациент.

Властите уверяват, че ще има лъчелечение за всички нуждаещи се

От управата на болницата не виждат проблем. 

"Кажете ми закон, в който пише, че администратор на болницата и неговите роднини не могат да се лекуват. Тук половината от пациентите са роднини – малък град, затворен град. Означава ли, че лекарят няма да лекува леля си? Лично за себе си считам, че това не е направено нарочно и бих могъл да го докажа в съда", посочва прокуристът на МБАЛ-Червен бряг Камен Влахов. 

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕТО: Няма да спират терапията за онкоболни

Заради нарушенията от касата няма платят болничния престой на служителите на администрацията.

От Здравната каса уверяват, че повечето им проверки в болниците за фиктивни пациенти са изненадващи, като тази в Червен бряг. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.