Oт снимачната площадка на най-новия български сериал на NOVA "Фалшив герой" в аванс

Снимките на сериал “ГОСПОДИН Х и морето” (с работно заглавие "Фалшив герой") са в разгара си. Екипът е във Варна, където се развива голяма част от действието на поредицата, определяна като комедия и криминале едновременно. “ГОСПОДИН Х и морето” ще стартира с 12 епизода, които ще видим на екран по NOVA. Проектът е част от стратегията на медийната група да подкрепя българските филми и сериали на всички платформи. За звездата на сериала - Калин Врачански, новата роля е истинско предизвикателство, а и забавление.

“На моя човек му се случват доста интересни неща като това например да се забърка с четири различни жени и с всяка една да има някакъв вид взаимоотношения. И ще разберем всъщност, че всеки един от тези персонажи има своите малки лъжи в живота, с които се опитва да се бори. Участието ми в такава комедия е по-различно от всичко, което съм правил като актьор до момента”, коментира Kалин Врачански.

Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш. Освен доказани имена, сред които са Алекс Сърчаджиева, Калин Врачански, Стоян Радев, Доротея Толева, Станислава Николова, Любен Кънев и Пламен Великов, в новия български сериал ще видим и млади таланти като Христо Пъдев и Светломир Радев. За младата варненска актриса Ина Добрева това е първа голяма роля и с всеки снимачен ден тя опознава своята героиня. Участието на представители от варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", сред които е Стоян Радев, ще даде възможност за телевизионна изява на още десетки талантливи артисти.

“Много добри артисти успяхме да организираме. Отново сме с Калин Врачански след като от няколко години не сме снимали заедно. Сериалът се реализира в сътрудничество с Община Варна, почти целият проект е във Варна, само малка част от началото е в София”, коментира продуцентът и режисьор Димитър Гочев.