Продукцията е в официалните селекции на Webfest Berlin и Bilbao Seriesland

Огромен успех за родните уеб продукции - един от най-популярните сериали “Следвай ме“ е номиниран в два от най-престижните европейски фестивала за дигитални продукции. Хитовата тийн драма, дело на 7Talents, е първият български сериал в селекцията на Webfest Berlin (7-8 септември), като попада сред осемте финалисти в категория “Returning Series“ и ще се бори срещу продукции от САЩ, Великобритания, Франция, Канада и Русия. Фестивалът е първият, посветен на представянето, отличаването и подпомагането на дигиталните сериали по целия свят.

“Следвай ме“ влиза в надпреварата за статуетка и на четвъртото издание на испанския Seriesland - Bilbao International Digital Festival (24-27 октомври), където в категорията “Amets Section“ сериалът отново ще се бори срещу продукции от цял свят - Австралия, Англия, Германия, Франция.

Зад успехите на продуцирания от 7Talents “Следвай ме“ стои екип от над 30 човека, а в главните роли са тийн идолът и певица Христина Христова – Тита, актрисата Михаела Павлова и моделът и актриса Лина Роскин. В главните мъжки роли са танцьорът Марио Михайлов, моделът и актьор Илиян Илиев и актьорът носител на наградата “Икар“ Антоан Петров.

“Следвай ме” е най-успешният уеб сериал у нас за 2017 г. Номинациите, които сериалът получи на два  международни фестивала е още едно признание за целия екип на проекта“, сподели изпълнителният продуцент Боряна Гидикова.

Звездата на уеб сериала Тита от своя страна разкри, че историята в сериала е успяла да докосне всички тийнейджъри в България, защото в сюжета и героите те откриват себе си. “Когато децата ме видят ми казват Бела, ето толкова силно те живеят с моята героиня“, допълни звездата.

“Следвай ме“ е сред най-популярните и обичани български уеб продукции, която се затвърди като тотален фаворит на българските тийнейджъри. Със своите близо 30 милиона гледания във всички онлайн платформи, “армия“ от над 150 хиляди последователи, “Следвай ме“ безспорно е един от най-успешните уеб сериали у нас. Тийн драмата спечели цели три отличия на първите награди “NOVA подкрепя българските филми”.

Преди броени дни започнаха снимките и на новия четвърти сезон на “Следвай ме“, който ще направи премиерата си във Vbox7.com през септември. За любимите звезди от сериала предстоят изненадващи обрати, интересни завръзки и неочаквани препятствия, а феновете ще се запознаят и с колоритни нови герои.

7Talents е първият дигитален медиен екип в България, специализиран в създаването на иновативни digital-first видео проекти без аналог в страната, менажирането на инфлуенсъри в различни области и продуцирането на ентъртейнмънт контент за поколенията Gen Z и Millennials, уникален за всяка социална платформа - Vbox7, Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat и др. Дистрибутираното от 7Talents съдържание генерира над половин милиард гледания онлайн на годишна база, а над 1 400 000 са последователите и феновете на проектите им онлайн. Най-новата супер продукция на 7Talents - “Килерът“,  е първият български онлайн мистъри сериал у нас, който само за месец събра над 3 милиона гледания онлайн.

Припомнете си през какво преминаха героите в първи, втори и трети сезон на “Следвай ме“ във Vbox7.com.

Още новини за уеб сериалa може да намерите в Instagram и Facebook страницата на поредицата.