От музея в Ню Йорк до село Старо Железаре

От световноизвестния музей за модерно изкуство в Ню Йорк до китното българско село Старо Железаре. За поредна година български и полски художници му вдъхват нов живот, преобразявайки го с уникални произведения на модерното изкуство.

СНИМКИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

В Ню Йорк си имат Музей на модерното изкуство. Разположеният в Манхатън музей е смятан за една от най-добрите колекции на модерните шедьоври на западното изкуство. Сред тях са автопортретът с отрязана коса на Фрида Кало, "Госпожиците от Авиньон" на Пикасо, "Бяло върху бяло" на Казимир Малевич и много други.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Култовият нюйоркски музей вече си има филиал и у нас. Село Старо Железаре, по чиито дувари бяха изрисувани световноизвестни личности, вече може да се похвали и с галерия на открито на модерното изкуство.

Археолог: Гробницата край Маноле е научна сензация (ВИДЕО)

За четвърта поредна година студенти от Университета по изкуства в Познан посещават селцето, за да го преобразят. Техните оръжия са четките, боите и спрейовете. Лозунгът им е "Всички артисти на село". Модиляни, Полък, Бейкън, Миро, Пикасо и Моне вече радват бабите, дядовците и техните гости.

Писмо в бутилка на 132 години, намерено в Австралия, се "върна" в Германия

Баба Велика стана световноизвестна, след като Си Ен Ен, Би Би Си и "Ню Йорк Таймс" я показаха как си хортува на седянката с английската кралица.

ПО СТЪПКИТЕ НА ВАЗОВ: Екопътека, която трябва да посетите (ГАЛЕРИЯ)

Ако искате да си направитре селфи с "Госпожиците от Авиньон", може да го направите в село Старо Железаре.

Снимка: Олег Попов, NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.