Проследете в реално време старта на английската Висша лига, вълнуващите двубои от родното първенство и първите мачове за Купата на Германия

Много футболни емоции ще предизвика програмата на спортните канали на DIEMA XTRA през август. Зрителите ще могат да гледат на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 традиционния двубой за трофея "Къмюнити шийлд", старта на новия сезон в английската Висша лига и важни футболни срещи от родното първенство. Най-вълнуващото от света на спорта е достъпно и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA, където срещу абонамент потребителите могат да гледат в реално време и в HD качество спортните канали на DIEMA XTRA. Всички най-интересни надпревари ще бъдат излъчени и като отделни събития, които могат да се купят единично: https://play.diemaxtra.bg/schedule

Тази неделя, 5 август, Челси се изправя срещу Манчестър Сити на стадион „Уембли“ в завладяваща среща за трофея "Къмюнити шийлд". Двубоят е от 17.00 ч. и ще бъде излъчен на живо в ефира на DIEMA SPORT 2. Отборът на Манчестър Сити спечели категорично шампионската титла във Висшата лига, както и Купата на Лигата. От своя страна Челси триумфира с Купата на Футболната асоциация и тази година отново ще се бори за трофея "Къмюнити шийлд", след като през миналата година загуби от Арсенал.

През август ще бъде поставен стартът на английската Висша лига. Шампионатът се открива на 10 август с мач между вицешампиона Манчестър Юнайтед и първенеца от 2016-та Лестър Сити, който ще бъде излъчен в 22.00 ч. пряко по DIEMA SPORT 2. В същия спортен канал феновете на футбола ще могат да проследят на живо и срещата между Арсенал и настоящия шампион Манчестър Сити на 12 август от 18.00 ч. Седмица по-късно, на 18 август от 19.30 ч., в лондонски сблъсък се изправят отборите на Челси и Арсенал, а на 27 август от 22.00 ч. предстои вълнуващият двубой Манчестър Юнайтед – Тотнъм Хотспър. В средата на месеца, на 14 август, е и стартът на Карабао Къп - турнира за Купата на Лигата в Англия.

Летният месец ще предложи още качествен европейски футбол с мачове от премиерната за ефира на DIEMA XTRA Купа на Германия. Турнирът стартира на 17 август от 21.45 ч. с първи мач между Швайнфурт – Шалке 04, който ще бъде излъчван по DIEMA SPORT 2.

Горещи футболни сблъсъци ще има и в родното първенство. На 18 август предстои двубой между двата най-добри отбора през изминалия сезон – шампиона Лудогорец и ЦСКА. Не пропускайте да проследите екшъна на терена пряко в ефира на DIEMA SPORT.

Зрелищен старт в Белгия очаква феновете на Формула 1 в края на август. Надпреварата ще бъде на пистата край градовете Спа и Франкоршам, която е най-дългата и една от най-бързите в състезанието. Дългото 7,04 км. трасе гарантира напрегнато и изпълнено с обрати Гран При. Първото състезание след лятната пауза е на 26 август от 16.10 ч. и ще бъде излъчено директно в ефира на DIEMA SPORT.

Проследете най-интересните спортни събития през август на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.