Това реши Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ

Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ, която всяка година връчва наградите "Оскар", представи нова категория за изключителни постижения в популярното кино, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Това е част от трите промени, които бяха направени във вторник от Управителния съвет на Академията.

19 любопитни факта за наградите „Оскар”

При новите условия филми, които са харесани от зрителите, но не са толкова популярни сред критиците, ще имат по-голям шанс да се преборят за "Оскар".

Не е ясно дали измененията ще влязат в сила за следващата церемония през февруари 2019 г.

През изминалите години филми, които се справяха добре в боксофиса, включително „Мамма Миа”, „Аватар” и поредицата ”Мисията невъзможна”, така и не бяха удостоени със статуетка.

Арестуваха мъж, откраднал статуетката "Оскар" за най-добра актриса на Франсис Макдорманд

Бордcj на директорите също така насрочи дата за церемонията през 2020 г. На срещата беше решено да се скъси телевизионното излъчване на церемонията до 3 часа, за да може тя да бъде „по-достъпна за зрителите по света”.

За да може да се случи това и да се запазят всички 24 категории, някои от тях ще бъдат връчвани по време на рекламните паузи и след това ще бъдат монтирани и излъчени. 

В съобщение до своите членове Академията заяви, че изискванията за новата категория, както и други ключови решения предстои да бъдат обявени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.