18 750 щатски долара е необходимата сума за лечение на малката Мелиска в чужбина

Мелиска е едно слънчево момиченце, родено в България с една от най-лошите диагнози - детска церебрална парализа.  За да проговори, тя се нуждае от лечение със стволови клетки, което струва 18 750 щатски долара – сума извън възможностите на нейните родители.

“Мили хора, обръщаме се към Вас с молба, ако сме Ви трогнали, ако смятате, че това дете си заслужава Вашето внимание, моля, протегнете ни ръка в кампанията. Ако нямате възможности, изпратете поне 1 sms с текст DMS MELISA на тел.17 777, ако пък можете да отделите 10 лева поне – дарете ги за Мелиска на дарителск сметка BG54FINV91501317179226. Нека помогнем на това красиво дете да води пълноценен живот. Заедно можем повече, вярваме, че има добри хора!”, отправят апел родителите на Мелиска в социалните мрежи и разказват за трудностите, които са преживели.

Мелиска е второ дете в семейството, появява се на този свят след дълго очакване, като нежна 900 грамова принцеса. Въпреки че след поставената диагноза - детска церебрална парализа,  медицински работници са ги посъветвали да оставят детето си в “дом”, тъй като ще е трудно да го отглеждат, те никога не се предават. Направили са всичко което е по силите им, намерили са добри лекари, и с няколко операции и много рехабилитации, Мелиска днес е вече на 10 години и поне ходи самостоятелно. Майката я води всеки ден на занимания в Дневен център за деца с увреждания “Слънчо”,  всеки ден посещават рехабилитатор в Медика-Русе, а два пъти седмично посещават и логопед.

 Родителите на Мелиска вече се радват на първите думички на едногодишното си внуче от по-голямата им дъщеря, но с голяма мъка на сърце все още очакват да чуят първите думички на своята слънчева малка дъщеричка. Макар и вече да се води трети клас в СУ “Васил Левски” - Русе, тя никога не е посещавала учебен час в училище, уроците се провеждат вкъщи. Майката не ходи на работа,тъй като детето се нуждае от целодневни грижи, а бащата е завършил Национално училище по изкуствата в гр. Русе и изкарва прехраната им като музикант в оркестър.

 По лекарска препоръка родителите стигат до болница в Истанбул, където им дават голяма надежда за умственото и говорно развитие на тяхното дете чрез вливане на стволови клетки. Родителите са обнадеждени  за подобряването на състоянието на детето, но са притеснени, че трябва бързо да съберат средствата, тъй като с напредване на възрастта намаляват и шансовете Мелиса да проговори. Част от необходимата сума вече е налична, но недостатъчна за да се реализира лечението. Това е много скъпа медицинска процедура, затова семейството се заема със следващото предизвикателство: кампания по набиране на средства.

Всеотдайните родители на Мелиска и сега няма да се предадат. Въпреки че  чуват много бодливи думи от хора, които не могат да разберат болката им, те се надяват на подкрепата тези с добри сърца.

Дарителска сметка в ПИБ АД: BG54FINV91501317179226 Мелиса Миленова Русева

https://dmsbg.com/10807/dms-melisa-melisa-ruseva-10-god/

helpkarma.com/help/helpmeliska

ttps://www.facebook.com/helpmeliska/