Най-големи задръствания се очакват на бул. "България"

Ремонт на ключови столични булеварди. От днес ще се подменя асфалтът по булевардите "Васил Левски" и "Арсеналски". И при двата булеварда движението няма да се спира, а ще се осъществява само в едното платно.

СНИМКИ ОТ РЕМОНТИТЕ НА БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Ремонти ще има и на бул. „България”, където се очакват най-сериозни задръствания заради нетоварения трафик там. Ремонтът е в участъка между булевардите „Иван Гешов” и „Гоце Делчев”, в посока кв. "Бояна". Очаква се той да приключи за две седмици.

Призивът на Столична община е по възможност да се използва градския транспорт или обходен маршрут през бул. „Черни връх” или „Цар Борис III”. Предупреждават и за възможно закъснение в графика на градския транспорт.

Ремонти затварят ключови булеварди в София (ВИДЕО)

Снимка: Олег Попов, NOVA

„Досега там не е извършвана цялостна рехабилитация и това е предизвикателство пред нас. Имаме ангажимента да се справим максимално качествено и бързо. За около две седмици и половина се очаква платното да бъде ремонтирано. След това ще се вземе решение дали да бъде ремонтирано и другото платно, предвид засилващия се трафик в началото на септември", обясни в "Здравей, България" зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев.

Затвориха част от бул. „България” за ремонт

„По бул. „Васил Левски” се ремонтира участъкът от Ректората до паметника „Васил Левски”. Там се очаква за около две седмици всяко от платната да бъде ремонтирано, като откъм Националната художествена академия ще се смени и тротоарната настилка”, уточни Крусев.

Тече последният етап и от ремонта на бул. „Христофор Колумб”. След това строителните дейности се пренасят на Източната тангента – от кръговото кръстовище под моста за летището до квартал „Христо Ботев”, където ще се направи цялостна рехабилитация на настилката.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” пък ще приключи в края на октомври. Целта е за първия учебен ден всички основни ремонти в София да са приключили.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.