Вижте какви ще са максималните температури

На прага сме на поредния слънчев ден с температури до 35 градуса. След обяд ще се заоблачи в Западна България с възможност за краткотрайни превалявания в незначителни количества.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Черноморието ще е слънчево с температури между 27 и 29 градуса в най-топлите часове. Вълнението на морето ще е слабо – с височина на вълната около метър. По-спокойно ще е на север, а леко по-бурно – на юг.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще е слънчево. След обяд ще се заоблачи с вероятност за слаби превалявания в Западна България. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24 градуса, а на по-високите места - около 17 градуса.

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА

Седмицата продължава с високи температури до 36-37 градуса в сряда и четвъртък. В началото на уикенда ще захладнее с 2-3 градуса. Още в петък, а после и през почивните дни, облачността ще се увеличи. Очакваме краткотрайни превалявания, но предимно в западната част на страната.

ВРЕМЕТО В ЕВРОПА

Атлантически циклон се развива в Западна Европа, а към Балканите се приближава студен атмосферен фронт. Заради високото налягане в нашия район обаче страната ни остава защитена и по тази причина валежите засягат по-скоро Западните Балкани.

РЕКОРДИ ЗА 14 АВГУСТ

На този ден най-студено е било в Плевен - 8.4 градуса през 1894 година, а най-топло в Пловдив - 38.7 градуса през 1946 година.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.