Вижте какви ще са максималните температури

Слънчево време и температури до 35-36 градуса в най-горещите часове обещават синоптиците за днес. След обяд ще се заоблачи в планините на юг и югозапад, но валежи са малко вероятни.
 
ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
По крайбрежието ще е слънчево и топло. Температурите ще достигат до 31 градуса. Вълнението ще е с височина на вълната около и под 1 метър, като тенденцията е към утихване през следващите 2 дни.
 
ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ
В планините – слънчево с температури до 24 градуса на 1200 метра височина и 17 градуса в по-високите части. След обяд ще се заоблачи с малка вероятност за краткотрайни валежи.
 
ВРЕМЕТО В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ
В петък времето се очертава слънчево и тихо. През почивните дни в следобедните часове ще се развива по-значителна облачност с възможност за краткотрайни превалявания. Температурите ще паднат с 2-3 градуса и в началото на следващата седмица ще са около 30 градуса в най-топлите часове.
 
ВРЕМЕТО НА БАЛКАНИТЕ
Времето на Балканите е доста динамично в следващите няколко дни. Неустойчиви въздушни маси създават условия за интензивни валежи в Италия и по Адриатическото крайбрежие. Затова за днес в почти цяла континентална Гърция има обявени оранжеви кодове за гръмотевична дейност.
 
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ
Високите температури през последните дни създават риск от разпалване на полски и горски пожари. По-сериозен е този риск в източната част на страната. В областите Ямбол и Хасково има райони, за които издаденото предупреждение от най-висока степен.
 
ТЕМПЕРАТУРНИ РЕКОРДИ ЗА 16 АВГУСТ
На този ден най-студено е било в София – само 5.1 градуса през 1902 година, а най-топло в Плевен - 40.1 градуса през 1939 година.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК