Припомнете си разказа на Стефан Станев тази събота от 18.00 ч. по NOVA

"Можеше ли да се спреш, Стефане? Можеше ли да не ставаш убиец?" – пита Елена Чопакова съученика си Стефан Станев. "Не смятах, че съм способен на такова нещо..." – казва убиецът на Виола в първото си телевизионно интервю, което NOVA ще излъчи тази събота в "Ничия земя".

Стефан уби от ревност по особено жесток начин 29-годишната си приятелка Виола след дългогодишна употреба на наркотици. По всяка вероятност това интервю е болезнено за много хора, но е необходимо за много повече – за тези, които вървят по осеяните с наркотици стъпки на Стефан и за онези, които не са успели да озаптят порока му навреме. Тогава, когато самият Стефан е загубил контрол над собственото си поведение. Не бива да го бъркате със самопризнания, телевизионен съдебен процес, индулгенция или опит за подмяна на истината. Това интервю е хроника на една предизвестена смърт – смъртта на Виола.

"Историята на Стефан Станев, убиецът на Виола - доскоро неосъждан и с добро образование, момче от добро семейство и баща, който обожава дъщеря си, бивш съпруг, настоящ затворник и завинаги убиец - завършва трагично и... логично. Тя е история за порока, за криворазбраната любов, за изкривения свят на наркотиците, история за насилие, лудост, гняв, грях, падение, история за престъпление и история за наказание. История за изтрезвяващата сила на съвестта. Това, надяваме се, е краят на тази история – телевизионна литургия за Виола, медийната изповед на нейния убиец Стефан и горчивата като отрова констатация, че можеше и да не се стига дотук" - това споделя Елена Чопакова за историята, която ще разкаже.

Не пропускайте “Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по NOVA.