Вижте как деца със Синдром на Даун и техните семейства се забавляваха на морето

Финалистите в конкурса за социални предприемачи 2016/2017 ПРОМЯНАТА - "Живот със Синдром на Даун" в партньорство с ParaKids организираха летен спортен лагер за деца със Синдром на Даун и техните семейства. В най-новите видеа на фондацията може да видите кадри от лятното приключение.

Лагерът стана реалност с подкрепата на много хора в и извън България, които са поръчвали от чашата с кауза на "Живот със Синдром на Даун". Събраните средства от продажба на чашите се изразходваха за реализиране на Летен спортен лагер, като той беше напълно безплатен за общо 55 участници. 

"Целта е да можем, да се опознаем по-добре и да обменим опит. Ежедневието и на родителите и на децата е натоварено с много ангажименти, терапии и допълнителни занимания, които подпомагат развитието на децата и имаме нужда и от такива моменти, в които да отдъхнем, да се позабавляваме и да срещнем и децата. Много сме горди и щастливи, че успяхме да реализираме този лагер с подкрепата на толкова много хора в и извън България. Лагерът се състоя 18,19,20 и 21-ви, за 3 нощувки в Почивна база Булмаг до Обзор. Мястото е близо до морето в красива горичка и предлага възможности за групови занимания на открито за всички. Затова се погрижиха нашите партньори Даниела и Бояна от ParaKids, които организираха спортни занимания за децата. Можете да видите всичко това и детските усмивки на децата в двата видеоклипа, които показват, как е протекъл лагера" споделиха Силвена и Красимир.