Финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 г. стартират "Проект за адаптирано плуване" с DMS номер

"Живот със Синдром на Даун“ е фондация, учредена в обществена полза и създава актуална информация за генетичното състояние Синдром на Даун чрез професионални видеоклипове, които разкриват част от живота на семейство, в което присъства тази диагноза. Те са и участници и финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА през 2016/2017 г. 

След като осъществиха идеята си за Летен спортен лагер за деца със Синдрома и техните семейства от цяла България, семейство Христови стартират нова кампания.  

По темата

"Проект за адаптирано плуване" е насочен към 30 деца със Синдром на Даун от Варна, София, Габрово, Стара Загора, Дупница и Гълъбово. Същият проект е действащ и в момента във Варна и София до края на 2018 г. Целта на фондация "Живот със Синдром на Даун" е да увеличава броя на подкрепените деца и през цялата 2019 г. Затова включват по-малки градове, където възможностите за развитие на децата със Синдром на Даун или липсват, или са ограничени.

От фондация "Живот със Синдром на даун" желаят достъпът до проекта да бъде абсолютно безплатенза всичките 30 деца, което ще бъде в голяма помощ и на техните семейства. Плуването е много ценно за развитието на децата със Синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането. Важно е треньорите да имат опит и да знаят как се работи с деца със специални потребности и тези.

За да успеят да осъществят всичко това имат нужда от 17 190 лв.

Всеки желаещ да подпомогне каузата, може да го направи на номер 17 777 с текст DMS PLUVANE. 

Повече информация за кампанията "Проект за адаптирано плуване" може да намерите ТУК