Красивото лице на българския театър Ана Пападопулу с драматични откровения пред Мон Дьо

Горещата тема в “Събуди се“ тази събота е новата опасна игра в мрежата, инспирирана от детския филм Winx. На прицел са малките момичета, защото обещанието е да се превърнат във феи, подобно на анимационните героини. В дискусията за опасностите и последствията от новата коварна игра, от която вече има тежко пострадали в Русия, ще се включат влогърът Стан, Жени Калканджиева и доц. Мая Аргирова от клиниката по токсикология в “Пирогов“.

В рубриката “Говори с Ива“ ще бъде излъчена втората част на проекта “Да обичаш Лили“. Най-близкият човек до първата в българската музика - тонрежисьорът Ангел Попов - Ачо – емоционално говори за 30-годишното си приятелство с Лили Иванова.

Миролюба Бенатова представя: Изгубени в системата – 7 години след смъртта на две родилки в столична болница, делата срещу обвинените лекарите все още не са приключили. Откъде минава пътят към справедливостта, как живеят близките след загубата? Темата за лекарските грешки и в контекста на статистиката – много или малко са 350  граждански иска за обезщетения, заведени за 11 години у нас. И какво трябва да се подобри, за  да се срещнат очакванията на пациентите с възможностите на лекарите.

Този уикенд Галя Щърбева ще разкаже историята на холандско семейство в рубриката “Да хванеш гората“. Двойката оставя зад гърба си подреден живот и бизнес в Холандия заради дряновското село Караиванци. В България няма да разчитат на пенсията си, противно на всички очаквания. Решили са да възродят изоставена текстилна фабрика в съседното село, защото вярват, че когато  отидеш в друга държава, преди да вземеш, трябва да дадеш.

В съботното издание на “Събуди се“ предстои разговор за двойните стандарти за храните в България и Европа с евродепутатите Момчил Неков и Емил Радев.

На гости на Мира Иванова тази неделя ще бъдат и актьорите от българския комедиен сериал на NOVA “Полицаите от края на града“ - Милица Гладнишка и Алексей Кожухаров в деня на старта на втори сезон на хитовата поредица.

Тази неделя журналистката Мария Йотова продължава документалната поредица за демографската криза в “Къси разкази“. Тя и географът доц. Георги Бърдаров ще разкажат истории от селата около Петрич, където продължават да се раждат много деца, има млади хора, но огромна част от тях заминават в чужбина. Преди няколко месеца са заминали около 200 човека от района. Но Мария Йотова и доц. Георги Бърдаров  се срещат и с човек, който е твърдо решен да остане тук, каквото и да се случи.

Пред Мариан Станков - Мон Дьо застава едно от най-красивите лица в българското кино и театър. Актрисата, която започна трудна роля в “Откраднат живот“ говори откровено и за драматичните събития в живота си. Пред “Събуди се“ Ана Пападопулу разкрива две разтърсващи  и дълго пазени истории.

Краси Боев тази неделя ще отиде на двата най-елитни конкурса за красота, за да покаже какво се случва зад кулисите в битка за мечтаната корона. 

За трусовете и напрежението в началото на новия политически сезон ще говорят представители на ГЕРБ и БСП.

Пътните ремонти в София – ще бъде ли запушена столицата ден преди началото на учебната година? И още от темите в неделя: социални казуси от село Кочериново и град Сливен.

Гледайте “Събуди се“ с водещ Мира Иванова в събота и неделя от 8.00 ч. по NOVA.