Първото интервю на Младен Маринов на новия му пост

Довчерашният главен секретар потвърди – полицейските синдикати са прави, че липси има, включително и на животоспасяващи бронежилетки. Но в новото си амплоа на министър заяви, че липсите ще бъдат попълнени. „Предприети са действия, закупени са определен брой,има процедура за купуване, но категорично всеки полицай трябва да е обезпечен, защото не може хора, които отговарят за сигурността на други хора, да не са защитени”, заяви пред NOVA новият вътрешен министър Младен Маринов.

Новият вътрешен министър разговаря със синдикатите

Сега първите от новите жилетки се разпределят между хората, които всеки ден са на терен, а планът е скоро да има и за всички полицаи.  И ако днес двама – или трима карат с една, пак двама или трима се оказват заслужилите поста главен секретар.

„За този пост трябва да е служител в системата на МВР”, заяви министърът. Той обаче не посочи конкретно име.

Младен Маринов: Не съм говорил с конкретен човек за поста главен секретар

Министър Младенов коментира още, че е сондирал мнения, но с контретни хора тепърва ще говори. За последно днес отговори по случая със задържаните журналисти, които сигнализираха полицията за унищожаването на важни документи, но се оказаха с белезници и часове наред се обясняваха с радомирските полицаи.

„Те на място намират чували с нарязани документи и огнище с нарязани, които са тлеели. В същото време от журналистите идва информация, че се готви нов транш, съвсем нормално е да сложите един полицейски секрет там и по тази причина колегите са задържали лица, които с фенерчета, които са отишли да ровят документите, в последствие се оказва, че това са журналистите”, каза Маринов.

Историята се разчу и далеч отвъд пределите на България.

Президентът: Номинацията на Маринов за министър е парадоксална (ВИДЕО)

А дали Маринов приема като удар по собствения си имидж и критиките на президента:

„Всеки има право на мнение и оценка, особено президента, аз съобщавам факти, преценката е негова, по отношение на комуникацията аз съм диалогичен и смятам, че без диалог между институциите, страдат хората”.  Фактите, съобщени от министъра: докато е бил главен секретар, битовата престъпност е спаднала с 8 процента, намалял е и броят на жертвите на пътя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.