Участниците в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА сбъдват още една своя мечта

От днес децата на България имат възможност да се радват на “Песен за цифрите” - първата и единствена, изцяло авторска песен и 3D анимация за деца на български език за цифрите! С нея “Маргаритка” помага на родителите и най-малките сред нас да учат наименованието на цифрите от 1 до 10 вече и на български език.

Преди малко повече от година, проект "Магаритка" участва в конкурса ПРОМЯНАТА, най – голямата социално отговорна инициатива на NOVA и Фондация Reach for Change Bulgaria, с идеята да създава видеа с образователен характер за най-малките сред нас. Благодарение на успеха на "Маргаритка" в ПРОМЯНАТА и финансирането от тяхна страна, днес първото от поредица видеа, които ще занимават децата с цифри, букви, цветове, форми и още, вече съществува.  

Идеята на създателите на "Маргаритка" Вики и Яна е провокирана от липсата на качествено съдържание на български език и от факта, че децата гледат предимно видео на чужди езици. Това води до придобиване на елементарни знания първо на чужд език и подражание само на чужди персонажи. 

Песента и видеото са изцяло авторски и създадени от екипа на "Маргаритка". Вики и Яна са категорични, че съществуването на такъв тип занимателно – образователно съдържание на български език за най-малките, на възраст между 6 месеца и 6 години, е от изключителна важност. Светът на днешните деца е различен и е важно да сме адекватни към тяхното развитие и начини на възприемане на информация.

Целият екип на "Магаритка” се припознава в каузата на проекта и работи с изключително внимание към всеки детайл. Видеата на "Маргаритка" са 3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб. Във всяко видео участват основните персонажи Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и още. Те са създадени с идеята децата да обикнат и анимационни герои, които говорят на български език. Да се припознаят в тях и заедно с тях да научават лесно нови неща.

Музиката и текста на “Песен за цифрите” са на Виктория Величкова (Вики от Мастило). Именно тя, заедно с децата Алина Данчева, Матей, Ани, Миa и Ема от Voice Academy изпяват и записват песента.

Концепцията и идеята за видеото пък са на Яна и Вики. Рисунките и анимациите са дело на Веселка Велинова и Le Chien Graphique Ltd., които реализираха с Маргаритка всички досегашни техни анимации. Музикален продуцент е Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а аранжимента на песента е на Десислав Данчев и Александър Васев.

Виктория Величкова и Яна Липованска, споделят че с видеото на “Песен за цифрите” поставят само началото на реализирането на много видеа с образователен характер. Мислят и как видеата на “Маргаритка” да с в помощ на детските педагози и възпитатели в детските заведения. Вярват, че помагат на децата и техните родители и се надяват да намерят начин да развият продуцирането на такъв тип видео съдържание.

"Маргаритка" създава компакт дискове с известни и любими на българските деца песни, изпълнени в съвременни аранжименти от едни от най-известните гласове на родната сцена и е финалист в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА! Приходите от продажбата на всеки диск “Маргаритка” се инвестират в построяването на музикални детски съоръжения. "Маргаритка" вече реализира първата музикална детска площадка в България в парк "Гео Милев", София.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.