Концертът в "Арена Армеец" е част от подновеното световно турне на музиканта

Виртуозният цигулар Дейвид Гарет с първи концерт в България. Брилянтният музикант свири в зала „Арена Армеец" в София.  Суперзвездата Дейвид Гарет изпълни цигулкови адаптации на рок и поп класики на кросоувър шоуто си.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ВИЖТЕ ТУК

Концертът е част от световното турне на цигуларя - Explosive Live, събиращо в грандиозен спектакъл превърналите се в музикални явления албуми Explosive и Rock Revolution. 

Гарет умело миксира музикалните стилове, като предлага оригинални нови версии на емблематични рок класики.

Така класическата музика заживява нов живот и доказва, че обичаните от по-старите класически композиции могат да привлекат и по-млада публика. 

Наричат Дейвид "цигуларя на дявола". 

ЕКСКЛУЗИВНО: Най-бързият цигулар в света Дейвид Гарет пред NOVA (ВИДЕО)

Дейвид Гарет е от американско-немски произход. Роден е в Аахен, Германия на 4 септември 1980 година. Баща му е немец, а майка му американка. Започва да се учи да свири на цигулка още на 4-годишна възраст. На 7 години вече изнася концерти. На 13-годишна възраст подписва договор като артист на Deutsche Grammophon, концертира и прави звукозаписи. 

На 17-годишна възраст решава да се откъсне от родителите си, за да намери своя път в изкуството. Първо заминава за Англия, където за кратко учи в Кралския музикален колеж в Лондон, но желанието му е да стигне Америка и да учи в едно от най-престижните музикални училища - "Джулиард" в Ню Йорк. Завършва го през 2004 г. без никаква финансова подкрепа от родителите си и се издържа сам, работейки най-различни неща, включително като фотомодел и като чистач на училищните тоалетни (защото тази работа се е заплащала най-добре на студентите). Изнася концерти по цял свят, в това число Мексико, Япония, Корея, Русия, Полша, Румъния, Турция и т.н. Наричан е „Дейвид Бекъм на класическата музика“, но Гарет предпочита сравненията с рок музиканти. 

Следвайки вътрешния си порив и любовта си към музикални образци в най-разнообразни жанрове, той успява да претвори за цигулка и оркестър хитови парчета на рок-легенди като Metallica, Nirvana, Guns n Roses, Bon Jovi или на поп изпълнители като Майкъл Джексън, Джъстин Тимбърлейк, Майли Сайръс, а от друга страна и да аранжира в атрактивно модерно звучене класически произведения и филмова музика. След като още 13-годишен сключва договор с Дойче Грамофон и става най-младият в историята на компанията техен изпълнител, Дейвид записва като солист няколко албума с произведения на Моцарт, Чайковски и всички Капризи на Паганини.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.