Колата е мощна и екологична

Българи направиха суперавтомобил. Колата е проект на италиански автомобилен производител, но изработката е поверена изцяло на български екип. До момента са създадени две бройки. Едната е в България, а другата събира погледи на изложения за луксозни коли в Италия.

Най-старото изложение на коли в света отваря врати в Париж (ВИДЕО)

Механикът Крестиян Колев е част от екипа, произвел суперавтомобила. Като участник в проекта сбъдва и своя голяма мечта, а именно да създаде кола.

“Под капака се крият американски мускули, които са 6200 кубика, 450 коня, задно предаване, което несъмнено ще придаде емоция на човека, който шофира“, сподели той. 

ЕС С ИЗИСКВАНИЯ ЗА КОЛИТЕ: 10 нови задължителни системи за сигурност

Въпреки голямата мощност колата покрива най-високи европейски стандарти за екологичност. Екипът се състои от четирма души, които успяват да направят двете коли за по-малко от година.

ЛУКС В КОНСКИ СИЛИ: Изложение на суперавтомобили в България

“Най-скорошните изложения, в които успяхме да вземем участие, са в Торино, Болцано. Сега очакваме и организиране на есенните изложения. Най-трудното при производството е това, че всеки един детайл трябва да се направи на 100%, от което следва всеки следващ детайл. Ако първият детайл не е направен на 100%, и следващият детайл има проблем“, допълни още механикът Борислав Цветков.

Стажант-репортер: Кристиян Попов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.