Темите и гостите в предаването в неделя от 8.00 ч. по NOVA

Комплексната проверка на Медицинския одит в болницата по хематология търси отговорите за смъртта на пет момчета. Проблемната тема ще бъде представена от Миролюба Бенатова в нейната авторска рубрика в “Събуди се“. Има ли вътреболнични инфекции, липса на консумативи и лоша хигиена, довели до усложнения и смърт на петима млади пациенти само за четири месеца. По сигнал на близките на починалите, здравният ДАНС разследва как са били лекувани момчетата след провеждане на терапия, трансплантация и престой в хематологията. Къде потъват милионите за химиотерапия, как се търси реанимация с връзки и може ли системната грешка да бъде избегната – тази неделя в “Събуди се“. В предаването ще видите още:

Зимно или лятно часово време? Какво ще избере България?

Д-р Цветко Георгиев – хирургът, който спасява деца

Убийството-начин на употреба. Говори бившият вътрешен министър Валентин Радев.

За абстрактния език на музиката и едно приятелство между китарата и хармониката ще стане дума в неделя. Антонио Серано и Антонио Санчес посетиха страната ни, за да отдадат почит на виртуаозния Пако де Лусия и да докажат, че фламенкото, джаза и българския фолклор могат да вървят ръка за ръка. Мартина Ганчева се срещна с двамата изпълнители.

Мариян Станков-Мон Дьо ще говори за любовта, войната и футбола. Негов събеседник този уикенд е Ваня Джаферович, който ще изненада зрителите с едно неочаквано признание. 

Усещане за музика – очаквайте Алекс Раева.

Краси Боев ще ни заведе в Малък градски театър на репетиция на постановката “Попфолк хроники: Бели птици и куршуми“ – една скандално откровена театрална версия на прехода у нас.

Гледайте “Събуди се“ в неделя с водещ Мира Иванова от 8.00 ч. по NOVA.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес