Ученият описва опасението си в последната си книга "Кратки отговори на сериозни въпроси"

Последният страх на проф. Стивън Хокинг бил, че нова раса от „суперчовеци” може да унищожи останалата част от човечеството, ако генното инженерство продължи да се развива без регулации, съобщава БГНЕС.

Ученият, който почина преди седем месеца, споделя страха си в последната си книга "Кратки отговори на сериозни въпроси" , която ще бъде публикувана на 16 октомври.  Основното опасение на проф. Хокинг е, че богатите ще започнат да променят своята ДНК и тази на децата си, като така ще засилят паметта и интелекта си и ще повишат  съпротивлението си на болести, което ще им помогне да удължат живота си. 

Последният труд на Стивън Хокинг за мултивселените излезе от печат

В труда си проф. Хокинг пише: „След появата на суперчовеците, ще възникнат редица значителни политически проблеми с неподобрените хора, които нямат да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те постепенно ще изчезнат, или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват дори с по-голяма скорост.”

Проф. Хокинг прогнозира, че дори да бъдат приети закони, с които да се регулира генното инженерство, винаги ще има хора, готови да нарушат правилата, което ще предизвика създаването на „суперчовеците”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.