Тази година Франция очаква престижната награда на своя територия

Вече са ясни 30-те претенденти за най-престижната индивидуална награда за футбол. "Златната топка" ще бъде връчена на 3-ти декември в Париж. Част от кандидатите за отличието обаче напоследък се озоваха на кориците на таблоидите.

И то не заради спортните им успехи, а заради скандали с пикантен привкус. Това, което можем да кажем с почти голяма сигурност е, че тази година името на носителя на „Златната топка” няма да бъде нито това на Роналдо, нито това на Меси – заради неубедителните им изяви на терена и извън него.

Роналдо грабна "Златна топка" (ВИДЕО+СНИМКИ)

На Роналдо изобщо не му върви  през последната година. През последните седмици във фокуса на медиите са обвиненията на американката Катрин, която твърди, че преди 9 години е била изнасилена от него. В резултат на нейните твърдения се появиха още три жени от Великобритания, които отправи идентични обвинения. „Франс футбол” са категорични обаче, че класата на един играч се определя не само на терена, но и от неговото морално поведение извън терена, така че този скандал вероятно ще натежи много при избора.

Сватбената треска обзе Лионел Меси

Двама кандидатите за отличието, които дишат във врата на Роналдо, са французи – Антоан Гризман и любимецът на всички Килиан Мбапе. Темата е много дискутирана в последните дни във Франция, защото французите много силно се надяват, че тази година именно техен представител ще бъде носител на престижната награда заради световната титла, която спечелиха.

Интересно е, че за първи път „Златна топка” ще бъде връчена и на жена. Избраните журналисти, които ще гласуват тази година в анкетата, ще имат право да дадат своя глас до 9 ноември, а на 3 декември се очаква пищна церемония, но подробностите се пазят в тайна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.