Румен Радев покани кралската особа на посещение в България по време на срещата им в Бъкингамския дворец

Президентът Румен Радев покани кралица Елизабет II да посети България. Това стана по време на срещата им в Бъкингамския дворец.

Какво подариха президентът Румен Радев и съпругата му на кралица Елизабет II?

“В миналото в България са идвали членове на кралското семейство. Съмнявам се обаче, че кралицата ще дойде тук. Това е така не поради липса на уважение, а по-скоро заради напредналата й възраст. По-скоро може да изпратят друг член от фамилията”, коментира политологът Явор Сидеров.

Президентът Румен Радев покани кралица Елизабет II в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Има знаци, които тя ни дава чрез поведението и облеклото си. Тя не говори. Когато стана Brexit, кралицата облече синя рокля и си сложи в шапката жълти цветя, които приличат на звездички. С това тя искаше да покаже, че не е много съгласна със случващото се“, коментира  Мария Конакчиева, PR на Френския културен институт.

Българи в Лондон връчиха подписка на президента Румен Радев

Тя говори и за етикета, който трябва да се спазва при среща с кралската особа.

“Когато кралицата сложи своята чанта на масата, всички трябва да станат. Кралската особа винаги трябва да излъчва имидж. Тя показва английските нрави и закони. От своя страна жената на българския президент се държеше на ниво. Тя се здрависа и приклекна точно като Мишел Обама, например“, допълни Конакчиева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.