Дж. К. Роулинг обвинява помощничката си в присвояване на средства

Дж. К. Роулинг съди бившата си лична асистентка Аманта Доналдсън за неспазване на работните правила. Според писателката Доналдсън е използвала парите й, за да си купува козметика и подаръци, информира БГНЕС.

„Рибният буквар”: Историята на първия български учебник (ВИДЕО)

Доналдсън е работила за авторката на "Хари Потър" между февруари 2014 г. и април 2017 г., преди да бъде заловена за измамите си. Тя е обвинена за присвояването на 23 696 паунда, като е харчила пари от бизнес кредитната карта и е взимала на сувенири от поредицата за "Хари Потър". 35-годишната жена отхвърля обвиненията.

Личната асистентка е трябвало да изпраща фактури на счетоводителите всеки месец. През февруари 2017 г. в тях започват да се откриват несъответствия. Роулинг се среща със счетоводителите си, за да изяснят къде са отишли парите и решава, че вината е на Доналдсън.

Започна изграждането на новия книжен пазар на площад „Славейков” (СНИМКИ)

Помощничката е контролирала покупките на сувенири от страна на феновете, то тя възползвайки се от позицията е успяла да отмъкне сувенири на стойност малко над 3 000 паунда. Писателката твърди, че тези играчки са били взети без нейното знание. Предполага, че Доналдсън е купила 2 котки на стойност 1 200 паунда и е изтеглила 400 паунда за депозит за вечеря в ресторант, който така и не бива платен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.