Това каза в парламента регионалният министър Петя Аврамова

Парите за зимното поддържане до края на годината са около 60 млн. лева. Има подготвени анекси за договорите за поддръжка, които изтичат в края на 2018 г. Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен контрол.

Междуведомствен щаб ще координира зимната поддръжка на пътищата, каза още регионалният министърът, цитирана от БТА. В този щаб има представители на АПИ, полицията, пожарната и ИА "Автомобилна администрация".

Електроразпределителните дружества са готови за есенно-зимния сезон

За осигуряване на нормална проходимост на пътната мрежа може да има ограничения или пълна забрана за движение в отделни участъци или направления. Определени са рисковите участъци по пътната мрежа, резервни маршрути за придвижване и местата за спиране на тежките камиони.

От поддържащите фирми се иска да осигурят допълнителни машини за критичните участъци. Ще се завиши контролът над тежките камиони и на готовността им да се движат през зимата. Ще бъдат осигурени влекачи и кранове по проходите в планините и ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка - най-вече осева линия, по пътищата в рисковите участъци.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.