Вижте невероятните планински гледки на непознатата Патагония

В Националния парк на Чили "Торес дел Пайне" гигантските кондори и пумите, преследват   стадата на приличащите на лами гуанако, а невероятните планински гледки се помнят завинаги. Там бушуват едни от най-силните ветрове на планетата. Планини, глетчери, фиорди и езера, които са описани от Чарлс Дарвин и Жул Верн, като магията на края на света.

Дронове ще спасяват диви животни в Сахарската пустиня

На местния индиански език мапуче "Торес дел Пайне" означава "сините кули". Именно трите иглоподобни гранитни върхове са символ на парка. Легендите разказват, че който ги види, ще бъде закрилян завинаги от местните индиански духове. Преди да се стигне до тях обаче, се минава през куп препятствия. Първото е огромни стада с овце. 

Спиращите дъха гледки привличат милиони туристи всяка година. Те са жадни да видят чилийската Патагония - едно от последните почти неотъпкани места на планетата. Томас е дошъл чак от Холандия, за да види трите гранитни кули в сърцето на парка. Те са оформени под въздействието на ледниците, като най-високата от тях е около 2500 метра. За да ги зърнеш трябва да се справиш и с вятъра, който често достига над 100 метра в секунда.

България дарява два спасени от контрабанда ястребови орела на Испания

Сред впечатляващите гледки в парка е и величественият кондор. Размахът на крилете му достига близо 4 метра. Той е един от над 100-те различни вида местни птици, от подобното на щраус нанду до диви фламинго и черногуши гъски. В парка могат да бъдат забелязани и дивите стада гуанако. Популацията светлокафявото до черно канелено гуанако, братовчед на ламата, намалява през последните десетилетия. Една от най-големите туристически атракции е пумата. Индианците вярват, че опашките на големите котки предизвикват вълните и бурите в езерата. 

Повече за невероятната прирора на парка вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.