През нощта валежите ще обхванат страната, на много места ще са интензивни

През идващата нощ зимата ще обхване почти цяла България.

Над Западната половина от страната снеговалежите продължават. Очаква се през нощта на места да се натрупа и първата снежна покривка за сезона – около 10 см. В планините до 15. В Източна България пък валежите са от дъжд. Там се усеща и студен, силен североизточен вятър.

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември.

На Запад снеговалежите ще продължат, а на Изток ще има значителни валежи от дъжд – на места се очакват от 20 до 30л/кв.м. Пътната обстановка ще бъде усложнена, така че шофирайте с повишено внимание. 

Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - до 10 см. През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират.

В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см.

Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв.

Времето ще се задържи мрачно, студено и почти без промяна до четвъртък. Повече слънце ще има в петък и през уикенда, но имайте едно на ум, защото все пак декември наближава.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.