Сопраното Джудит Халас ще омагьоса почитателите на класическата музика в София

Звездата на Виенската държавна опера и признатата по цял свят сопрано певица Джудит Халас ще бъде солистка в концерт, който Vienna Classic Orchestra ще изнесе на 8 декември в зала 1 на НДК в София. Омагьосващият й глас ще очарова всички родни почитатели на класическата музика в коледен спектакъл на концертмайсторите на оригиналния виенски оркестър.

Джудит Халас е едно от най-обичаните имена на съвременната австрийска класическа сцена. Завършва Виенската Консерватория с пълно отличие през 2002 г. след обучение при някои от най-изявените музикални професори там. Паралелно с това завършва и няколко мастъркласа.

През 2001 г. Халас става  член на Виенската държавна опера, превъплъщавайки се в роли като Памина от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, Воглинда от „Рейнско злато“ и „Залезът на боговете“ на Вагнер, Нахаде от „Ариадна на Наксос“ на Щраус, Каролка от „Йенуфа“ на Леош Яначек и много други.

Vienna Classic Orchestra е основан от някои от най-изявените музиканти, свирили във Виенската филхармония. Както личи от името му, във всеки тон и всеки детайл на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си в австрийската столица и всички те работят в бароковия град с най-големите местни оркестри, включително и в прочутата Виенска филхармония в продължение на много години. Диригент е признатият в цял свят Ърнест Лещер.

Концертът на Vienna Classic Orchestra е прелюдия към последващия спектакъл от специалната коледна програма – руският Балет на лед, който ще се изяви ден по-късно, на 9 декември, отново в зала 1 на НД  с класиката „Лебедово езеро“.

Билети за концерта на Vienna Classic Orchestra са в продажба на цени от 30 и 60 лв. и ВИП места от 80 лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.