През октомври и ноември DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT постигат с 14% по-голям аудиторен дял от останалите спортни канали в България*

Освен с богата програма с вълнуващи спортни събития, Нова Броудкастинг Груп ще внесе коледно настроение с подарени спортни мигове навсякъде и по всяко време. За да не пропуска нито секунда от събитията, излъчвани в спортните канали DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, до 15 януари всеки активен потребител на DIEMA XTRA ще получи едномесечен абонамент за стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Спортните фенове ще могат да се включат и в специална игра с атрактивни награди - 4 LED телевизора, 4 таблета и 4 смартфона. На страницата https://diemaxtra.nova.bg/play/xmas участниците могат да получат своя код за достъп до PLAY DIEMA XTRA и да разберат как да се включат в жребия за награди от играта.

Футбол, баскетбол, волейбол, бокс и още много качествено спортно съдържание са достъпни за потребителите на предпочитаното мобилно устройство, компютър или телевизор в HD с DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA. Според данните на Нилсен Адмосфер България, DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT през октомври и ноември среднодневно постигат с 14% по-голям аудиторен дял от останалите 6 спортни канала** взети заедно сред зрителите в България, а в най-гледаното време преднината в дела сред гледащите телевизия е 44%. Очаквано, най-висок аудиторен дял спортното телевизионно съдържание постига сред мъжката аудитория, като отново трите спортни канала на НБГ изпреварват останалите шест с 11% на среднодневна база и с 40% в праймтайм. Срещата Пулев – Фюри по DIEMA SPORT 2 на 27 октомври 2018 е най-гледаното предаване, не само в спортните канали, но и в тематичните канали през последните два месеца в България, както от всички зрители, така и от активното население на възраст 18-49 години.

С близо 15% повече мачове ще гледат спортните фенове от новия сезон на Висшата лига, след като Нова Броудкастинг Груп придоби правата за футболните срещи от английската Висшата лига за следващите 3 сезона от 2019/20 до 2021/22 г. Освен футболните срещи от елитната надпревара, в DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 спортните ентусиасти могат да проследят още: Първа професионална лига, Втора професионална лига, Купата на България, Купата на Футболната асоциация, Купата на Лигата на Англия, Футболната лига на Англия, Купата на Германия, френската Лига 1, Купата на Франция, Купата на Лигата на Франция, волейболната Суперлига, Националната Баскетболна Асоциация (NBA), Лига Ендеса, Формула 1, елитни двубои в професионалния бокс.

Гледайте най-интересните спортни събития на живо в спортните канали на Нова Броудкастинг Груп, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

* Данни: Нилсен Адмосфер България

** Спортните канали, които Нилсен Адмосфер България измерва са: Ring, Max Sport 1, Max Sport 2, Max Sport 3, Eurosport 1 и Eurosport 2.