Легендата ви е позната, но истинската история не толкова

Осъвременен прочит на една легендарна история ще ни зареди с много адреналин и ще ни докаже, че за да започне една революция е достатъчен и само един. Тарън Еджъртън и Джейми Фокс са големите звезди в най-епичната екранизация за Робин Худ досега.

Робин (Тарън Еджъртън) се ражда с привилегиите на лорд на Локсли, но след кръстоносен поход се завръща от войната загубил всичко, включително и любимата си Мериан. С помощта на другаря си Джон (Джейми Фокс), той ще започне своето преобразяване в забулен престъпник, който атакува богатите, за да има справедливост за бедните. Легендите за него се носят от повече от 800 години, но каква е била истинската му история и как е успял да се превърне в такъв символ, ще стане ясно от новата лента на режисьора Ото Батхърст.

Филмът създава изцяло нов свят за геройствата на Робин и той навярно не изглежда така, както си го представяте. Нотингам е разтърсен от бунтове, защото хората живеят в крайна нищета. Управляващите са заразени от корупция и алчност, а злите им намерения не остават незабелязани от Робин и неговата дружина. Това го подтиква да се изправи срещу тях и да събере хората на своя страна. Често си го представяме като супергерой, но всъщност той е бил просто човек, движен от желанието да се свърши необходимото и да се чуе гласа на потиснатия. Готов да влезе в битка и да разруши статуквото – това го прави символ на борбата срещу системата още в 15 век.

Леонардо Ди Каприо се заема с продуцирането на новата лента, амбициран да покаже корените на историческата личност Робин Худ. “Това е съвсем свеж поглед над събитията от онова време. Точно както Брус Уейн никога не е целял да стане герой на Готъм, но му се е наложило, така и Робин се заема с трудната задача, защото Нотингам има нужда от него.”

Историята е пресъздадена в много съвременен вариант, действието е живо и динамично. Бойните умения на Робин са пресъздадени много умело от Тарън Еджъртън, а невероятните камера и ефекти ще ви оставят без дъх през всичките близо 120 минути. Екшън сцените са водещи в продукцията и са изпипани до съвършенство. Атмосферата е поглъщаща, а мащабът, с който е създаден Нотингам, е несравним. 

“РОБИН ХУД: НАЧАЛОТО” е във всички киносалони в страната, разпространява “Лента”.

“Лента” е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.