Има два емблематични клуба в центъра на столицата, които отдавна са се утвърдили като предпочитано място за забавление

През последните години разнообразието от заведения и барове в София нарасна значително, а с това и изборът къде да послушаш хубава музика, да потанцуваш с приятели или да се срещнеш с интересни хора става все по-труден. Има обаче два емблематични клуба в центъра на столицата, които отдавна са се утвърдили като предпочитано място за нощен живот. Това са „Терминал 1“ и „Строежа“.

За клубната култура на София и програмата за предстоящите празници в интервю за БГНЕС разказа управителят и съдружник в двете заведения Мартин Михайлов. Като организатор на много музикални събития той отдавна знае как изготвя такава програма, която да привлича цялата палитра от разнообразни посетители. Доказва го и за настоящия 8 декември.

„Надявам се студентите да решат да празнуват, но има и страшно много бивши студенти, които са запазили тези си навици от миналото. Смятам, че много хора ще предпочетат тази дата и ще го направят заради себе си. По тази причина на 8 декември никога не слагаме нищо тематично, защото искаме хората да дойдат и да се забавляват заедно, а не да са вперени няколко часа в една сцена, независимо колко готини неща се случват на нея. Да могат да си комуникират и забавляват. Музиката ще бъде разнообразна“, разказа Мартин.

За настроението на студентите ще се погрижат основните диджеи и на двата клуба. Същото важи и за 25 декември. В „Терминал 1“ ще бъдат Unkle Billy (DJ Set) & DoLittle (DJ Set), а в „Строежа“ – Краси Москов. За Нова година посетителите на клуб „Строежа“ също ги очакват нетематична вечер.

„Доста се върнахме към корените си, а начинът, по който пускаме музика, е като на купон. Стремим се да бъде малко по-приятелски, все едно не си в клуб или заведение, а сте се събрали някъде с приятели. Доста често сменяме стиловете, но понякога изпадаме и в крайности. Програмата ще бъде много разнообразна, разделена на няколко етапа, различни стилове и изпълнители“, разказа още Мартин.

Там ще се проведе и коледният концерт на група „Остава“ на 29 декември, събота.

„Опитваме се да върнем и силата на ретро партитата, които ги имаше в миналото, но сега – не“, обяснява Мартин. Макар в тях да няма специален гост, те често се превръщат в акцент от месеца.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.