"Като две капки вода", "Hell's Kitchen", "Big Brother: Most Wanted" и "Черешката на тортата" също са едни от най-характерните търсения на потребителите

Google обяви резултатите от "2018 година на търсене" - класация на най-често търсените термини, която представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденции от изминалата година.

На първо място в най-търсените тв предавания и риалити формати е VIP Brother.  Едни от най-интересните и атрактивни участници във "VIP Brother" и "Big Brother: Most Wanted" пък са били най-търсените личности в Google през годината - Весела Нейнски, Албена Вулева, Благой Георгиев, Мира Добрева, Златка Райкова, Жени Калканджиева, Никита Джонсън и Нора Недкова. 

На трето място в същата класация се нарежда бляскавото риалити на 7Talents - "Instaqueen". Въпреки че стартира през лятото на 2018 г., InstaQueen успява да се пребори за интереса на потребителите в конкуренция на вече наложили се формати. Проектът до момента е генерирал над 6 млн. гледания на всички платформи. Сред най-търсените формати са и "Като две капки вода", "Hell's Kitchen", "Big Brother: Most Wanted" и "Черешката на тортата". 

Българският филм "Дъвка за балончета" се включва в топ 5 на най-търсените филми, а полицейската комедия на NOVA "Полицаите от края на града" е сред най-често търсените сериали. 

Класацията за най-характерни търсения се оглавява от Световното първенство по футбол, като то води и в класацията за популярни спортни събития. Кубрат Пулев в последните години е на върховете на класацията за спортни събития. И през 2018 не прави изключение, като мачът му с Хюи Фюри, излъчван по DIEMA SPORT 2 и в PLAY DIEMA XTRA, очаквано е сред водещите спортни събития на родна земя. 

Сватбата в британското кралско семейство е предизвикала голям интерес и сред българите, като церемония попада в топ 5 при събитията, а Меган Маркъл е сред най-търсените личности за годината. Още по-интересно е присъствието в тази класация на Гинка Върбакова и естествено тук попадат множество личности от малкия екран.

Kак е изглеждала 2018 година в други държави по света, мoже да видите ТУК