Починал е още един от ранените

Френските спецчасти ликвидираха нападателя от коледния базар. Мъжът беше открит в склад в един от кварталите на Страсбург. В акцията са участвали над 700 полицаи и жандармеристи, а жертвите на Шериф Шекат вече са четири

Френските власти ликвидираха нападателя от Страсбург

Изключително напрегнато обаче бе изминалото денонощие. Имаше няколко последователни спецоперации. Първоначално те приключиха без успех, след което властите получиха нова информация. Намират Шериф Шекат в един от складовете. Оказва се, че се скрил още първия ден. Започнала стрелба и така мъжът е убит.

След 48-часово преследване Шериф Шекат беше убит. В акцията участваха повече от 720 тежко въоръжени полицаи. По неофициална информация този склад е бил под наблюдение още от деня на атаката. Заради спецоперацията градът отново беше изцяло блокиран.

Изолирани, картотекирани, следени: Как Франция се бори с радикализацията?

В склада полицията открива зареден стар револвер. Дали това е оръжието от нападението на коледния базар още не се знае. Междувременно задържаните станаха седем. По неофициална информация петима души са роднини на Шериф Шекат. Сред тях е и брат му Сами, който беше арестуван в Алжир. За него се знае, че е част от радикални движения.

Междувременно Страсбург постепенно се опитва да се върне към нормалния си ритъм на живот. От днес и коледният базар е отворен. На него дойде и президентът Еманюел Макрон. Хората не спират да носят запалени свещи в памет на жертвите.

ВСИЧКО ЗА ТЕРОРА В СТРАСБУРГ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.