Шест хитови заглавия, две премиери и коледно настроение идват с традиционния Дисни маратон по NOVA

Шест хитови заглавия, две премиери и коледно настроение идват с Дисни маратона днес по NOVA. Приказната атмосфера ще завладее ефира и ще събере семействата заедно пред телевизора във втория ден на Коледа, за да ги пренесе в приказния свят на Дисни. Сред изненадите, които тази година телевизията е подготвила за зрителите, са “Нашата необикновена Коледа“, “Цар Лъв“, “Треска по Замръзналото кралство“, “Алиса в огледалния свят“, “Шантав петък“ и “Зоотрополис“.

“Нашата необикновена Коледа“ започва в 9.30 ч. с историята на бъдещата булка Пейдж и мъжа с разбито сърце – Дилан. Една снежна буря променя техните маршрути и планове, за да ги срещне с щастлива семейна двойка. Случайни ли са случайните срещи и какво печелим, когато всичко се обърка, разкрива романтичната комедия.

Приключението продължава с малкото лъвче Симба, което се втурва да следва съдбата си в емблематичната анимация - “Цар Лъв“ от 12.30 ч. Зашеметяващо красивите африкански пейзажи и забавните лудории заедно със завладяващата музика ще накарат и малки, и големи да забравят за зимата навън.

Минутки и за най-малките следват точно в 14.20 ч. с “Треска по Замръзналото кралство“, която разкрива как една кралска настинка може да промени изцяло и най-сериозните планове. Ще успее ли Елза да подготви изненада за всички в Арендел и да организира един вълшебен рожден ден?

Точно в 14.30 ч. в ефира на NOVA започва премиерата на “Алиса в огледалния свят“ заедно с Миа Вашиковска, Джони Деп,  Хелена Бонъм Картър, Ан Хатауей и Саша Коен. Благодарение на магическото огледало, което намира Алиса, прекрасно превъплътена от Миа Вашиковска, тя успява да се завърне във фантастичния свят на своите приятели – Белият заек, Абсолем, Чеширският котарак и Лудият шапкар. Бялата кралица изпраща Алиса в търсене на Хроносферата – метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад във времето, Алиса среща приятели и врагове и се впуска в бясна надпревара с часовете и минутите.

Макар и в сряда, “Шантав петък“ ще ни накара да изгубим усещането за дните от седмицата. От 17.00 ч. започва историята на д-р Тес Коулман – вдовица, майка и психоложка, която е в постоянен конфликт с 15-годишната си дъщеря. Д-р Тес не възприема участието на Ана в младежка рок-банда, а тинейджърката не приема годеника на майка си. Какво трябва да се случи, за да влезе всяка от тях в обувките на другата - не пропускайте да видите в лентата, създадена по романа на Хедър Хач и Лесли Диксън.

Точно в 20.00 ч. се завърта и втората премиера за Деня на Дисни - “Зоотрополис“ – град като никой друг на света, населен с животни от всякакъв вид. Място, където независимо какво животно си – от най-големия слон до най-малката мишчица, може да постигнеш всичко. Но когато изпълнената с оптимизъм офицер Джуди Хопс пристига в града, бързо разбира, че да си първият заек в полицейски участък от закоравели животни, никак не е лесно. Твърдо решена да се докаже, тя се впуска в разплитането на първия с случай, съюзявайки се с лисицата измамник – Ник Уайлд.

Не пропускайте вълшебното приключение - Деня на Дисни по NOVA днес.