150 000 служители на реда са ангажирани с охраната в празничната вечер

Криза с "жълти жилетки" и заплаха от тероризъм. Така франция изпраща последния ден на 2018 година. “150 000 души със сигурност няма да празнуват тази вечер”, заяви вътрешния министър. Точно толкова представители на силите на реда ще бъдат ангажирани в цялата страна.

Само в Париж и по "Шанз Елизе" 18 000 полицаи и жандармеристи заради очакванията "жълти жилетки" да се слеят с празнуващите!

Няколко коли са подпалени в Париж по време на протест на "жълтите жилетки"

„Какво можем да очакваме от тях ли? Безредици. Защото е ясно, че жълтите жилетки организират или дезорганизират техните демонстрации за да създадат хаос. Просто трябва да прочетете социалните медии и сайтове, където те потвърждават, че тяхната цел е да наранят нашите сили на реда и да предизвикат възможно най много проблеми”, заяви министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер.

Контроли, проверки и пълна забрана за внасяне на алкохол по авеню „Шанз Елизе” в празничната нощ. И все пак положителни температури, фойерверки и звуково светлинно шоу ще посрещане празнуващите по емблематичната улица, които както обикновено се очаква да бъдат многобройни - над половин милион!

Репортер: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.