Обобщаваме филмите, чийто сюжет се развива през 2019 г.

Андроиди с човешки интелект отвличат космическа совалка, избиват пътниците и екипажа. А клонинги вече служат за донори на човешки органи. Всичко това ще се случи тази година, но в киното.

Във филма " Блейк Рънър "  Харисън Форд, играе ловец на андроиди. Филмът излиза през 1982 година и тогава може и да е звучало невероятно да виждаш през екран човека, с когото си говориш.

„Определени неща се сбъдват – трудно е да познаеш всичко – в "Блейк Рънър" , градът, който е изграден с големите видеоекрани, ако отидеш на "Таймс скуеър”, са се сбъднали”, каза Димитър  Дринов - главен редактор в "Операция кино".

Филмът "Островът" от 2005 година пък предвижда, че заради замърсяване, на един единствен остров на земята е възможно да се поддържа живот. Там отиват само избраните с лотария.

„Начинът, по който той борави с темата, виж за какво се ползва - то е толкова човешко и за нашето време - богатите, които разполагат с целия сват, със средства, да притежават свой собствен клонинг”, обясни Дринов.

Гореща вълна е убила 2 милиона души в Мадрид само за един ден, според сценария на "Геобуря". Затова световните лидери създават мрежа сателити, които да контролират световния климат. Само че нещо се обърква и системата започва да атакува земята.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.