Гърция затвори временно границата, образуваха се опашки от тирове

Кодове за опасно време в по-голямата част от България! Най-силните валежи от сняг и дъжд са в южната и западната част на страната. Усложнена е и пътна обстановка в тези региони.

Ограничения по пътищата, опашки от тирове по границата с Гърция - такава е картината след поредния ден на обилен януарски снеговалеж. Десетки часове блокирани на „Кулата” останаха стотици шофьори на камиони. Колоната остана километрична до късния следобед.

НОВИ ПРЕСПИ: Усложнена пътна обстановка и предупредителни кодове (ВИДЕО)

Малко преди 09:00 часа гръцките власти прецениха, че пътищата им са достатъчно добре почистени и отвориха „Кулата”. Един по един камионите започнаха да минават през кантарите и да влизат в южната ни съседка.

Заснежени са и пътищата в Северозападна България, както и проходът Петрохан. Пътуването е в зимни условия, но без особени проблеми.

Между Монтана и Видин при сблъсък на два тира – единият завърши в канавката, а шофьорът на другия беше приет в болница с охлузвания по лицето. Малко след сблъсъка, пътят беше разчистен, а движението към Северната ни съседка се нормализира.

По традиция доволни от снега останаха скиорите – по пистите в Банско, жълтият код за обилен снеговалеж днес беше най-добрата новина.

Повече гледайте във видеото

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.