Готови за истината и за нови мечти – музикалните идоли Павел, Венци Венц и Гери-Никол

Дипломация в ход – какво е развитието по казуса с либийския танкер и ситуацията около пакета "Мобилност". Гост в студиото на "Събуди се" в неделя е вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

За националния интерес и протеста на българските превозвачи в Брюксел говори в събота и евродепутатът Ангел Джамбазки. И още: случаят "Войводиново" – как да се овладее ескалиралото напрежение?

Горещата тема от седмицата – новите изтребители на армията. Правителството поиска зелена светлина за закупуване на бойните самолети F-16 от Народното събрание. Кога започват преговорите със САЩ и с какви параметри? В събота гостува председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов.

Внимание, лавина! След трагичния инцидент, при който загинаха двама сноубордисти под падналата снежна маса от "Тодорини улуци", планински спасители съветват любителите на зимните спортове на живо от Банско.

"Събуди се" ще следи и развитието на случаите със заболели от трихинелоза. Колко са огнищата в страната и какъв е рискът за здравето?

От IT сектора до железарския цех – следват неочакваните обрати в живота на новите герои на Галя Щърбева. В рубриката "Да хванеш гората" тя ще срещне зрителите с компютърните специалисти Живко и Стойно, които загърбват сигурната заплата, за да сбъднат мечтата си и да създадат екологична печка за отопление. Как реализират новите си цели в с. Житници, предстои да научим в познатото време в събота.

Ива Софиянска-Божкова говори с атрактивния съпруг на известния дерматолог д-р Радина Денкова. Тяхната дългогодишна любов, започнала още в студентските години, и до днес е обект на възхищение. За разлика от своята половинка, Симеон Денков не е чест гост в медиите. Как един полицай от специалните служби преминава от другата страна - животът в крайности му отива и за първи път ще сподели любопитни подробности от миналото си.

Тази седмица авторската рубрика на Мариян Станков-Мон Дьо по изключение е с издания в събота и неделя. В памет на актьора Иван Ласкин, журналистът ще припомни едно честно интервю с него в първия почивен ден. Снимките са направени в мразовит януарски ден точно преди 3 години и продължават почти 3 часа. В този разговор, с познатата категоричност Иван Ласкин казва: "Да напълниш зала е бизнес, да те гледа един човек е изкуство“.

Любов, загуба, слава и вяра – животът на събеседниците на Мон Дьо в неделя прилича на мрачна и стръмна пътека с много завои. Павел и Венци Венц са готови за истината от първо лице.

Още един музикален идол е гост в неделното утро. Силно начало на годината се очертава за Гери-Никол - с нова песен, нова татуировка и нова любов.

Ексклузивно: дни след българската премиера на най-хитовия сръбски филм в последните 20 години, пред камерата на "Събуди се" застава главният актьор от "Южен вятър" - Милош Бикович. За любовта към актьорската професия, работата с Никита Михалков и защо получи лично медал от руския президент Владимир Путин, разказва пред репортера Драгомир Танев.

Уроци по оцеляване в един мъжки спорт. Краси Боев ще попита за успешната формула най-добрата българска футболистка за последните три години - Евдокия Попадинова. Освен в България, тя влезе в историята и като първата българска футболистка с шампионска титла от студентското първенство на САЩ.

За посттравматичния стрес при военните говорят двама български рейнджъри. Възможно ли е един войник да се възстанови напълно след военни действия? Очаквайте в репортажа на Християния Червенкова.

Гледайте "Събуди се" в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.