Церемонията ще се състои на 17 януари

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно с македонския му колега Кире Наумов ще открият новото търговско представителство на България в Република Македония. Церемонията ще се състои на 17 януари пред сградата на Службата ни по търговско-икономически въпроси в Скопие.

По-рано същия ден ще се проведе и двустранен бизнес форум, който ще бъде открит от заместник министър-председателя на Република България Томислав Дончев и заместник министър-председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

Република Македония е важен икономически партньор, предвид предимствата на македонския пазар за българските фирми, като ниски транспортни разходи и изисквания към стоките, сходни с тези на българския пазар. Членството на България в ЕС предизвиква интереса на македонските фирми, което е добра предпоставка за активизиране на бизнеса и търговския обмен.  Ръководството на Министерството на икономиката взе решение за разкриване на нова Службата по търговско-икономически въпроси в Скопие, като вече от три месеца първото ни търговско аташе, което ще работи в нея, е командировано на място за установяване на контакти с институции и бизнес организации. Вече са идентифицирани и няколко потенциални проекти, които ще бъдат представени по време на събитието.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.