Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“разказват какви лагери и лоджи има в саваната в най-известния резерват на Танзания тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.  Всеки от лагерите в Серенгети, които екипът приключеници са избрали, разполага с първокласни удобства - под това се разбира добра кухня и обдслужване, топла вода, удобно легло. Но за да не се смущават животните, не е прието да се вдига какъвто и да е шум. Има и една много забавна хигиенна особеност. Ако искаш да си вземеш душ, трябва да повикаш персонала, който отговаря за банята на гостите. До няколко минути в специално приспособление, нещо като система с кофи и тръби, се налива гореща вода и можеш да се къпеш.

Къде да отседнеш, когато пътуваш из Танзания? Каква е разликата между лоджа и палатков лагер? Има и опция за къмпинг, като той може да бъде обществен или частен.  Каква е разликата?

Докато една къща за гости или хотел се състои от една голяма сграда и всички гости спят под един покрив, лоджата се състои от няколко сгради, разпръснати из парцела. Основната сграда е централно разположена. Тук може да има ресторант, бар, понякога дори малък магазин и плувен басейн. Лоджите варират изключително много по размер и брой стаи, затова атмосферата може да напомня за хотел или къща за гости.

Палатковият лагер е подобен на лоджа. Състои се от основна палатка и палатки за гости. Палатковите лагери са в национални паркове и резервати, а не в градовете. Сафари палатките не са като тези, които опъваме с децата в двора, а са просторни, с удобни легла за спане, баня и тоалетна във всяка палатка и понякога дори с малка тераса или басейн.

Има съвсем базисни лагери, но има и луксозни. В палатков лагер сте сред природата, без да ви липсват никакви удобства. Казват, че къмпингите дават най-автентичния опит и близост до природата. Те имат блок с душове и тоалетни, който се споделя с други туристи. Има и кухненски блок. Цялото оборудване и храната се внасят от екипа, няма постоянни постройки, само разчистена растителност насред буша или саваната.

Как ще се справят със страха си да нощуват в палатка сред саваната пътешествениците от “Без багаж“? Какво ги очаква там, гледайте в предаването тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. 

Всички епизоди на “Без багаж“ можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.