Премиерът откри нов завод в Димитровград

Сутринта имахме Министерски съвет, Коалицията си работи прекрасно. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на журналист, дали напрежението сред Патриотите може да се отрази на управляващата коалиция.

Премиерът откри завод за фарове в Димитровград. Той е разположен на площ от 30 000 кв.м. Там ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г.

„Искам да поздравя инвеститорите, това е едно от високотехнологичните предприятия. Всичко се изнася за Кьолн. Амбицията им е още 400 човека да назначат. Работниците са изцяло от Димитровград”, заяви Борисов. „Това е най-важната политика – повишаване на доходите, работни места и високотехнологични производства”.

Министър-председателят добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ.

„Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов. Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са два пъти повече, отколкото ги отчита статистиката.

„Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви Борисов.

Той беше помолен на коментира и обвиненията, отправени от Елена Йончева към него и Спецпрокуратурата.

Елена Йончева: Атаката срещу мен е за сплашване

„Има специализирани органи. В момента институциите работят, какво общо имаме ние с това. Когато го обвиниха Цветанов при управлението на БСП, казахме службите да си 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.