Коментира Александър Сиди – представител на „Обединени патриоти”- ВМРО

„За съжаление през последните две години ние показваме, че работим по този начин - вместо да седнем и да си говорим, вместо да идем на коалиционнен съвет, някоя от партиите в коалицията излиза пред медиите и казва как всичко е ужасно, нищо не работи и видите ли – край, разпадаме се! След това лидерите сядат на коалиционен съвет, разбират се по основите точки и продължаваме напред”. Така представителят на „Обединени патриоти”- ВМРО Александър Сиди коментира в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” има ли разкол в малката коалиция след обвиненията от страна на Валери Симеонов.

Сидеров за малката коалиция: Има белези за разтрогване на брака

„Признаваме си, това е несериозно. Аз, както и други мои колеги, не смятаме, че това е правилният начин за водене на политика, но пък очевидно при нас е успешен”, каза още Сиди.

По думите му в крайна сметка патриотичните сили са доста по-различни от всички останали и това е причината за техния по-различен начин на комуникация.

Относно обвиненията на Симеонов, че взаимстват чужди идеи, Сиди коментира: „Патриотичното пространство в България има едни идеи и те са законност, сигурност, премахване на гетата – неща, които ние сме говорили от 15 години, сигурно са говорили и нашите партнори и съвсем логично е да имаме общи точки в програмата и затова сме заедно и сме обединени”.

НФСБ замразява разговорите с ВМРО за евроизборите

Относно обвиненията към военния министър Красимир Каракачанов, че е променил позицията си за самолетите, Сиди коментира, че не помни кога преди той е имал позиция за тях, но най-вероятно Валери Симеонов има нещо предвид, казвайки това.

"Аз лично не съм следил всяка една изява на г-н Каракачанов, така че не мога да кажа дали си е сменил мнението. Знам, че откакто е министър на отбраната, темата за превъоръжаването винаги е била на дневен ред”, коментира още Сиди.

Според него обаче сме изпуснали нещо много важно, което военният министър е успял да направи. "В превъоръжаването на българската армия самолетите са много малка част. Не малка, но една трета. Но другите два проекта - за боен кораб и за бойна машина, това което успя да издейства г-н Каракачанов, е тези проекти да се случат в България", поясни депутатът.

На въпрос дали има шанс на евроизборите ВМРО да се яви заедно с НФСБ, Сиди отговори, че въпреки всички разногласия и скандали, вратата не е затворена и разговори с други политически субекти извън коалицията не се водят.

„Много се надявам, че ще успеем да седнем заедно и да начертаем приоритетите”, коментира още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.