Сидеров заяви, че все още е възможно общо явяване на евровота

Високо напрежение в парламента и нов трус в коалицията на Патриотите. Валери Симеонов обяви, че замразява разговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите. Причината - медийните атаки от страна на ВМРО.

Този път ябълката на раздора се оказа изявление на Красимир Каракачанов и декларация на ВМРО. Валери Симеонов не можел да приеме твърденията, че патриотичната коалиция е раздирана от политическо его в нея. Последва и светкавична реакция на ВМРО - те били готови да се извинят. А Волен Сидеров заяви, че все още е възможно общо явяване на евровота, но забелязвал и белези на разпад в коалицията.

Нажежават ли се отношенията в редиците на Патриотите?

„Няма как да приемем едни обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си”, заяви Симеонов. 

Така той даде началото на поредния рунд от патриотичния огън. И се прокраднаха съмнения относно това дали ВМРО не се готви за самостоятелно участие в евровота или такова в сруга коалиция.

Реакцията на ВМРО не закъсня. Оттам заявиха, че са готови да се извинят в името на партньорството.

Сидеров за малката коалиция: Има белези за разтрогване на брака

При създалата се ситуация и НФСБ, и ВМРО не скриха възможността за самостоятелно явяване на предстоящите избори. От партията на Каракачанов не преговаряли с нито една партия извън патриотичната коалиция. „Атака” пък въобще не участвала в преговорите за общо явяване на изборите, твърди Симеонов. Волен Сидеров обаче не изключи възможността за обща листа.

„Преговорите могат да продължат. Но все повече виждам, че има белези на „разтрогване на брака”, дано да е по взаимно съгласие, нямаме наследство да делим”, заяви Сидеров.

Няколко часа по-късно стабилността на патриотичната коалиция коментира и премиерът.

„Сутринта имахме Министерски съвет, коалицията си работи прекрасно. Всяка политическа партия си има своята политика и си я развива. И говорят. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи”, заяви Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.