Научете повече за тях във видеото

Кои са ТОП 10 митове за Синдрома на Даун? Това разкриват Силви и Краси от "Живот със Синдром на Даун", финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2016/2017 г., в последния си видеоклип. Двамата оборват и развенчават много легенди за Синдрома на Даун и разкриват факти, които е важно да се знаят.

Това, което споделят във видеото, не го пише нито в учебниците, нито в интернет, защото там информацията е от преди десетки години. Благодарение на дъщеря им Микаела, която е със Синдром на Даун, Силви и Краси променят остарели статистики и черни прогнози.

“Има огромна необходимост, хората да са информирани по възможно най-добрия начин, защото точно информацията е предпоставка за промяна на много съдби и животи.  Наистина е много важно обществото да е все по-запознато, защото липсата на актуална информация създава грешна представа и засилва предразсъдъците. Ние самите сме се сблъскваме с много от тези митове за Синдрома на Даун и затова решихме да създадем този видеоклип, за да отговори и на въпросите на все повече хора. Искаме всички да знаете, че Синдрома на Даун не е болест или заболяване и не е заразно. Това е генетична аномалия, състояние с което някои хора се раждат и живеят”, споделят Силви и Краси от "Живот със Синдром на Даун".

Вижте и научете повече за Синдрома на Даун и от малката Микаела, която е на четири години с тази диагноза и от нейния брат – седемгодишния Крис, който много подкрепя и обича своята сестричка. 

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес