Застраховката се сключва за срок от една година

„ЗД Евроинс” АД стартира продажбата на уникална за българския пазар застраховка Правна помощ при Пътнотранспортно произшествие”. Застраховката  се сключва за срок от една година и само под формата на  комбинирана, застрахователна полица заедно със застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Застраховка „Правна помощ при ПТП” осигурява възможност на застрахования да получи компетентна правна помощ във връзка с настъпило застрахователно събитие с пострадали лица по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите”.

Застраховката предоставя:

  • Адвокатска защита и представителство на застрахования в гражданско или наказателно производство, образувано по повод на настъпило на територията на Република България ПТП с пострадали лица.
  • Консултации относно обхвата и действието на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Адвокатските услуги се предоставят само чрез правоспособни адвокати, предварително одобрени от застрахователя и включени в списък с доверени адвокати. Този списък се предоставя от „ЗД Евроинс“ АД на застрахования след получаване на уведомление за настъпилото ПТП, като застрахованият има право да избере свободно, който и да е от адвокатите, включени в него. За да получи правна помощ съгласно условията на застраховката, застрахованият трябва да отправи към „ЗД Евроинс“ АД писмена застрахователна претенция.

За „ЗД Евроинс” АД

"Застрахователно дружество Евроинс" АД е част от "Евроинс Иншурънс Груп", една от най-големите независими застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа. Компанията оперира в седем европейски държави, Русия, Украйна и Грузия. "Евроинс Иншурънс Груп" е дъщерно дружество на "Еврохолд България" – водеща българска компания, която оперира в Централна и Югоизточна Европа, с фокус върху върху небанковите финансови услуги и управлението на активи.  www.euroins.bg  www.eig.bg 

*Платена публикация