Оперната дива е в София за спектаклите на "Парсифал" на Вагнер

Надеждата към по-добро ни помага да бъдем по-добри днес. Това заяви пред „Плюс-Минус. Коментарът след новините” световноизвестната оперна певица Мария Гулегина. Тя е носител на орден на руския патриарх за благотворителната дейност, която развива в помощ на бедни и социално слаби хора. В момента е в София, за да пее в операта на Вагнер „Парсифал”.

Оперната прима е пяла в "Ла скала", "Метрополитън опера", Кралската опера в Ковънт гардън, Мариинския театър, оперите във Виена и Париж, Сао Паоло и други. Работила е и с Лучано Павароти, Пласидо Доминго и диригентите Рикардо Мути, Валерий Гергиев, Клаудио Абадо.

„В света стават толкова страшни неща, че ако не помогнеш на близък, когато и на теб ти е зле, няма да има кой да ти помогне. Само добротата ражда добро”, казва оперната дива Гулегина.

Мария Гулегина се включва и в редица обществени инициативи, почетен член е на борда на Международния параолимпийски комитет и посланик на добра воля на Уницеф.

"Фантомът на операта" с премиера у нас (ВИДЕО)

На въпрос как съчетава благотворителната дейност с артистичната си работата, певицата отговаря, че не работи 24 часа. „За мен това е нещо съвсем нормално. Освен това аз съм и член на Параолимпийския комитет. Ходя на всички параолимпиади по света”, казва още световноизвестното сопрано.

Цялото интервю вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.