Битката за титлата в родното първенство се подновява през февруари

От 3 до 10 февруари София се превръща в домакин на престижната тенис надпревара Sofia Open 2019, която тази година отново ще достигне до зрителите пред телевизора със спортния пакет DIEMA XTRA, както и онлайн със стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Всеки мач от турнира ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT през цялата игрова седмица. Изобилие от първокласен тенис, студийна програма, интервюта и репортажи ще бъдат на разположение на тенис феновете в състезателните дни на турнира, в който участие са потвърдили шестима играчи от топ 30 в световната ранглиста, както и бившият №3 в света Стан Вавринка.

Освен легендарния тенисист, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си на сингъл, в надпреварата се включват още нашумелите млади звезди Стефанос Циципас (№12 в световната ранглиста) и Данийл Медведев (№16 в световната ранглиста). В турнира ще играят шампионът от последния Мастърс 1000 турнир за 2018 г. в Париж и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов, №22 Николоз Басилашвили, №23 Роберто Баутиста Агут и №26 Фернандо Вердаско. На кортовете на познатата арена се завръща и атрактивният Гаел Монфис, който през 2015-та изигра демонстративен мач с Григор Димитров в София. С „уайлд кард” пред собствена публика в основната схема ще се представят българските надежди Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

На 15 февруари от 17:30 се подновява борбата за титлата във футболното първенство на България с двубоя Верея – Лудогорец. Шампионите от Разград са временни лидери в класирането с аванс от 6 точки пред ЦСКА. Топ три допълва отборът на Левски, следван от Берое. Четири дни по-късно шампионите посрещат Ботев Пловдив в първия пролетен сблъсък на тимове от водещите 5 – на 19 февруари от 15:00 ч. На 24 февруари предстои феновете да станат свидетели на следващото издание на Вечното дерби. От 12:45 ч. един срещу друг се изправят отборите на Левски и ЦСКА, а кой ще вземе победата, както и всичко най-интересно от родното първенство, не пропускайте да проследите по DIEMA SPORT.

В английската Висша лига също се открояват решаващи дербита, които ще бъдат излъчени в ефира на DIEMA SPORT 2. Двубоят между Манчестър Сити и Арсенал е тази неделя, 3 февруари, от 18:30 ч., а на 10 февруари от 18:00 воденият от Хосеп Гуардиола тим се изправя срещу Челси. Футболните фенове ще очакват да видят с нетърпение дали Манчестър Юнайтед може да препъне Ливърпул  по пътя им към първа титла от почти три десетилетия (24 февруари, 16:05 ч.) В последните дни на февруари, на 27-и, от 22:00 ч. предстои сблъсъкът между Челси и Тотнъм Хотспър.

И още английски футбол – в периода между  15 и 18 февруари в спортните канали, част от пакета DIEMA XTRA, ще бъде излъчен петият кръг от Купата на футболната асоциация, където „сините” от Лондон домакинстват на Манчестър Юнайтед в повторение на финала от последното издание. Кулминацията за отбора на Маурицио Сари достига връхна точка на 24 февруари, когато първото отличие за сезона ще стане притежание на някой измежду Челси и Манчестър Сити. Кой ще грабне Купата на Лигата, гледайте по DIEMA SPORT 2 от 18:30 ч.

Най-интригуващите мачове през месеца в програмата на Лига 1 са двубоите Лион – Пари Сен Жермен (3 февруари, 22:00 ч.) и Монако – Лион (24 февруари, 22:00          ч.). Двубоите ще бъдат излъчени в ефира на DIEMA SPORT.

Световната купа по ски се завръща в Банско от 22 до 24 февруари с три състезания при мъжете, които ще бъдат излъчени директно в ефира на DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT. На 22 февруари ще има алпийска комбинация, на 23-и - супергигантски слалом, а на 24-и зрителите ще могат да гледат гигантски слалом.

Интересни ще бъдат и двубоите от Суперлигата по волейбол, като през месеца феновете ще могат да гледат мачовете Левски – ЦСКА, Нефтохимик – Хебър и Нефтохимик – ЦСКА.

В средата на февруари предстои и едно от най-чаканите световни спортни събития – 68-ят мач на звездите в НБА, който ще бъде излъчен в ефира на DIEMA SPORT 2 в ранните часове на 18-ти. Бляскавите отигравания на паркета ще бъдат дело на отбор „Леброн” и отбор „Янис”. Запазено място в програмата на спортните канали имат още много интригуващите мачове от НБА:

Детройт Пистънс – Лос Анджелис Клипърс (3 февруари, 00:00 ч., DIEMA SPORT)

Бостън Селтикс – Оклахома Сити Тъндър           (3 февруари, 21:00 ч., DIEMA SPORT 2)

Юта Джаз – Сан Антонио Спърс (10 февруари, 00:00 ч., DIEMA SPORT 2)

Филаделфия Севънтисиксърс – Лос Анджелис Лейкърс (10 февруари, 22:30 ч., DIEMA SPORT 2)      

Филаделфия Севънтисиксърс – Портланд Трейл Блейзърс (23 февруари, 20:00 ч., DIEMA SPORT)

Торонто Раптърс – Орландо Маджик (24 февруари, 22:30 ч., DIEMA SPORT 2)

Интрига няма да липсва и в надпреварата за баскетболната испанска Купа на краля. Мачовете ще се играят между 14 и 17 февруари, а кой ще бъде големият победител, ще разберете в спортните канали на DIEMA XTRA.

Проследете най-интересните спортни събития през февруари на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.